ActivRevolution


ACTIVsoftware niet voor niets prijswinnaar


Het ene digitale bord is het andere niet. Maar al te vaak worden appels met peren vergeleken. Zeker als het gaat om interactieve digitale borden en de toepassingsmogelijkheden die er zijn voor het onderwijs. Natuurlijk zijn er velen die de mond vol hebben over interactiviteit maar vaak is de wens de vader van de gedachte. Want zeg nou zelf, wat is interactiviteit? Samenwerken als leerlingen op één bord dat breed genoeg is om elkaar de ruimte tot leren en werken te gunnen. Schrijven met twee pennen zodat je verbindingen aan kan brengen tussen de vraagstukken waarmee je samen bezig bent. Keuzes maken als er allerhande vragen aan je gesteld worden en resultaten tonen om van elkaar te leren. Interactie is de revolutie als je voorbij gaat aan een bord met alleen maar presentatie mogelijkheden.

ACTIV REVOLUTION bestaat niet alleen uit een interactief digitaal bord waarbij je samen kan werken met twee pennen en als leerkracht ARBO proef het bord op de juiste hoogte kan zetten maar bevat ook interactieve software. Die mix maakt ACTIV krachtiger dan wat dan ook. Een mix die bestaat uit hardware, software en interactiviteit. De kwaliteit van de les wordt bepaald door de leerinhoud (inspirerende lessen), didactische principes (interactie tussen leerlingen en leraren) en technologie.

Nu maar hopen dat alle leerlingen die in een klas zitten met een krijtjesbord niet al te lang meer gediscrimineerd worden. Leerprestaties krijgen een geweldige impuls als de revolutie uitbreekt in het onderwijs.

 
lees verderACTIVboard_2.html
http://www.hartvannederland.nl/item/12247/Krijtjestijdperk_nadert_zijn_einde
SBS
& digibordhttp://www.hartvannederland.nl/item/12247/Krijtjestijdperk_nadert_zijn_einde
NIEUW: ACTIVinspire NL!ACTIVInspire.html
ActivInspireACTIVInspire.html