Onderwijs

Onderwijs


Meer kennis zorgt voor betere integratie

E-Point ICT verzorgt diverse opleidingen op het gebied van ICT waaronder; Office, Internet Explorer, Outlook en Windows. Daarnaast bieden wij voor de digiboarden van ACTIVboard, Slimboard, Smartboard en Hitachi Starboard basis en gevorderde cursussen.

En heeft u specifieke wensen ten aanzien van scholing of bijscholing? Wij stellen op uw aanvraag een cursus of workshop op maat samen. Speciaal voor u, uw team of de ICT coördinator.


Onze trainingen duren gemiddeld 3 uur, het maximaal aantal deelnemers is 12. Een voorbeeld van het ActivBoard trainingprogramma treft u hieronder.


Basis training ActivBoard:

 1. Wat is een digibord in het algemeen en wat speelt er in het land op gebied van digiborden.

 2. ActivBoard specifieke informatie.

 3. Aanzetten en opstarten van de apparatuur en kalibreren. Waar moet u op letten?

 4. De bordsoftware en de basisfuncties kort uitgelegd.

 5. Good practices op andere scholen worden getoond.

 6. Bord en software in groepsverband uitproberen.

 7. Plenair bevindingen en vragen behandelen.

 8. Advies en enkele handige links.


Inhoudelijke training ActivBoard:

 1. Zoeken, vinden, arrangeren en beschikbaar maken van digitale content.

  1. oIn de beginfase is de leerkracht vooral op zoek naar lesmateriaal dat hij, met enige aanpassing, direct in de les kan gebruiken. Er is heel veel leermateriaal  beschikbaar, maar waar is het te vinden en met welke hulpmiddelen kunt u het beste zoeken en vinden?

 2. Zelf een eenvoudige contentpagina bouwen.

  1. oJaren geleden bouwden de eerste digibord-leerkrachten hun eigen startpagina
   in Excel of Word. Met behulp van hyperlinks naar documenten op het schoolnetwerk of plaatjes / filmpjes op het web konden ze snel de les opstarten en de wereld in de klas halen. Tegenwoordig zijn er veel betere mogelijkheden om dat te doen. Met behulp van Yurls gaan we een persoonlijke interactieve contentpagina maken op het web die, omdat deze op het internet staat, vanuit elk klaslokaal
   benaderbaar is. Ook bezoeken we verschillende webpaden met leuke onderwerpen die direct in de les ingezet kunnen worden.


De cursisten krijgen de beschikking over vele interessante links voor het digibord die ze meteen kunnen bekijken op bruikbaarheid voor hun eigen les.
Home.html
onderwijsHome.html
lees verderOnderwijs_2.html